Pylos

Bij veel mensen is de stad Pylos (Pilos) bekend (op 20 kilometer afstand van de villa). Ze herinneren zich de fantastische ligging van de stad of het markante stadsplein met z'n platanen. Velen zullen ook een bezoek hebben gebracht aan het paleis van 'Nestor', dat stamt uit de 13e eeuw voor Christus en pas is opgegraven in 1939. In de omgeving van Pilos zijn twee 18 holes golfbanen beschikbaar voor de golfliefhebbers!

Informatie Wikipedia:

Pylos (Grieks: Πύλος, Italiaans: Navarino), soms Pilos, is een Griekse gemeente en kuststadje aan de westkust van de Peloponnesos, Griekenland. Het is op een heuvel gebouwd aan de zuidkust aan de Baai van Pylos (of Baai van Navarino) en heeft ruim 2500 inwoners. Het eiland Sfaktiria ligt voor deze baai.

De huidige stad Pylos heette in de Middeleeuwen Navaríno, een verbastering van de Griekse woorden "των Αβαρίνων" ("ton Avarínon"), wat "van de Avaren" betekent, een herinnering aan de Avaren die dit gebied in de 6e eeuw binnenvielen. Het "Neokastro" ("Nieuw Fort) aan het zuideinde van de baai is in 1573 gebouwd door de Turken, en was tussen 1686 en 1715 in Venetiaanse handen. In de baai van Navarino vond op 20 oktober 1827 als onderdeel van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog tussen een Frans-Engels-Russische vloot de Turkse-Egyptische vloot de Slag van Navarino plaats, die zorgde voor het einde van de Turkse overheersing in Griekenland. Bezienswaardig zijn de vrij goed bewaarde ruïnes van een Myceense burcht uit bronstijd, het zgn. paleis van koning Nestor. Verdere toeristische attracties zijn de haven, de boulevard en het panorama op Pilos. Verder liggen er witte huisjes met rode daken. Pylos is ook bekend van een veldslag in de Peloponnesische Oorlog tussen Sparta en Athene. De plaats van het vroegere Pylos ligt waarschijnlijk op de rotsachtige gronden ten noorden van de Baai van Pylos. De plaats heet tegenwoordig Koriphasia. Ze is beschreven door de historicus Thucydides die beschrijft hoe de Atheense diplomaat Cleon een expeditie naar de plek stuurt om die te veroveren. De Atheners wisten een aantal Spartaanse krijgers te isoleren. De Spartanen wilden hun gevangen landgenoten terug en het kwam tot een gevecht, waarin de Atheners de overwinning behaalden.