Omgeving Messinia

Tussen de bergen en de heuvels, olijfbomen en cypressen, oleanders en platanen ligt een aantal zonovergoten plaatsjes die u zeker zult bezoeken tijdens uw verblijf. Ik noem er een paar, om te beginnen mijn geboortedorp.

Kamaria

In Kamaria wonen wij zelf. Hier kun je altijd terecht in geval van vragen of problemen.

Finikounda

Het mooiste vissersdorp uit de omgeving. Het ligt op 4 kilometer afstand van de villa. Je kunt er in de ochtend op de visafslag de lekkerste vis kopen. Er zijn meerdere supermarkten, bakkers en slagers en het wemelt er van de goede, goedkope restaurants. Verheugt u zich meer op een actieve dan op een culinaire vakantie dan huurt u in Finikounda een zeilboot, surfplank of catamaran.

Methoni

Methoni is een gezellig stadje op 8 kilometer afstand van de villa. Er is werkelijk alles te koop en er zijn talloze gezellige terrasjes, gelegen rond een plein. Restaurant 'Klimataria' is hier een 'must'. Hier kun je naar de bank, het postkantoor en de dokter, alhoewel ik hoop dat je laatstgenoemde niet zult bezoeken. Wel een bezoekje waard is het Venetiaanse fort met de 16e eeuwse Bourzitoren; dit is de grootste verdedigingsfort in de Middelandse Zee.

Pylos

Bij veel mensen is de stad Pylos (Pilos) bekend (op 20 kilometer afstand van de villa). Ze herinneren zich de fantastische ligging van de stad of het markante stadsplein met z'n platanen. Velen zullen ook een bezoek hebben gebracht aan het paleis van 'Nestor', dat stamt uit de 13e eeuw voor Christus en pas is opgegraven in 1939. In de omgeving van Pilos zijn twee 18 holes golfbanen beschikbaar voor de golfliefhebbers!

Koroni

Op 20 kilometer vindt u dit vissersdorpje; de oudste van de omgeving. Het dorpje is bekend van de smalle steile straatjes die met kalk zijn beschilderd. Een imposant fort met daarin een kleine klooster. U kunt lekker lunchen aan de boulevard, de weg naar Koroni is zeer afwisselend en de strandjes die tegenkomt nodigen u uit voor verfrissende duik.

Kalamata

Kalamata, de hoofdstad van de provincie Messinia, is vooral een moderne stad. Een dagje winkelen wordt in Kalamata zeker een succes. Hier zitten de juweliers en de handelaren in lederwaren. Er is bovendien een ruim aanbod van modezaken. Maar gaat uw interesse uit naar kleine authentieke winkeltjes dan vindt u ze hier gelukkig nog volop!

Olympia

Tot slot noem ik het overbekende Olympia. Hier wordt nog altijd, eens in de vier jaar, het olympische vuur ontstoken voordat het door marathonlopers naar Athene wordt gebracht. Een rondje lopen in de duizenden jaren oude arena? Of een bezoek aan het schitterende olympische museum? Maak er een mooie dag van. De route noordwaarts langs de kust zal u er in ieder geval niet van weerhouden. De streek is opgenomen in een Europees programma voor behoud en bescherming van de natuur ('Natura 2000'). Hierdoor is veilig gesteld dat er ook in de toekomst geen grote industrie zal worden gevestigd, ondanks het feit dat tegelijkertijd gewerkt wordt aan de ontsluiting van het gebied middels de aanleg van nieuwe snelwegen.